Skip to main content

Mакедонски Macedonian

Information on COVID-19 (coronavirus) to keep you and your community safe.

Помогнете ни да го спречиме ширењето на вирусот

  • Мијте ги рацете детално 20 секунди со сапун и вода или со гел за дезинфекција на рацете базиран на алкохол.
  • Покривајте ги носот и устата кога кашлате или кивате. Правете го тоа во хартиено марамче или внатрешноста на лактот. Фрлете го марамчето во канта за ѓубре.
  • Избегнувајте близок контакт со секој што има настинка или симптоми слични на грип.
  • Останете дома ако сте болни.
Top of page